Nieuwe Media

Techniek wordt steeds meer verweven in het alledaagse leven en hier hebben wij constant mee te maken. Tijdens het werk, de studie en in onze vrije tijd. Techniek is altijd aanwezig.

Mijn taak als nieuwe media specialist is om met behulp van interactieve media te zorgen dat techniek vlekkeloos samenwerkt met zijn omgeving. Optimaal wordt benut en toch voor iedereen makkelijk te begrijpen is.

Onderzoek nieuwe media
Door te analyseren hoe mensen omgaan met techniek, kan interactieve media in gezet worden om het leven makkelijker te maken en te verrijken. De interface zorgt er voor dat de gebruiker geen kennis hoeft te hebben van de complexe onderliggende techniek. Het ontwerp moet intuïtief en makkelijk te bedienen zijn.

Ontwikkeling nieuwe media
Een nieuwe media professional is de vertaler tussen de gebruiker en de techniek, en is tijdens de ontwikkeling van een product de spin in het web. Technici, vormgevers en andere ontwerpers hebben elk hun specialiteit en hij of zij staat daar tussenin om de eindjes aan elkaar te breien. Op deze manier worden de verschillende disciplines op een effectieve manier gecombineerd. De nieuwe media specialist; analyseert, produceert en optimaliseert.

In combinatie met mijn grote interesse voor vernieuwende mogelijkheden binnen de techniek past nieuwe media goed bij mij. Nieuwe media schept oneindig veel mogelijkheden, verkleint afstanden en maakt het leven makkelijker, leuker en leerzamer. En daar wil ik aan meewerken.

Comments are closed.